Marianne:
Ik ben alweer een tijdje op Bonaire en heb dit schooljaar de hele school weer op het pad van de BrainGym gezet. Sommige leerkrachten hebben echt geen dag overgeslagen met de PACE (Leerwekker) en er zoveel baat bij gehad. 1 kleuterklas met 32 kinderen waarvan 5 kinderen eigenlijk niet op een reguliere school horen maar hier nergens anders terecht kunnen, heeft me in het bijzonder geraakt. Ik heb daar eerst met deze groep de PACE op de CD geïntroduceerd. Dat werd 1 dolle bende, vooral door die hele drukke ongeleide projectielen die sommige kinderen leken te zijn. Alle begin is moeilijk maar toen ik twee weken later terug kwam in de groep toen Angela, de leerkracht net met de PACE begon, kon je een speld horen vallen. Alle kinderen, echt allemaal, leken enorm te genieten van die stilte en van het samen de PACE doen. Het heeft de leerkracht en de groep op een hele prettige manier door het jaar heen geholpen. Ik vertel nog even precies hoe het ging: de kinderen zaten in de kring. In het midden zette Angela een dienblad met bekers water neer. Ze vulde die daar met een kan. Niet te vol voor kleuters natuurlijk. Het proevend drinken vonden de kinderen erg leuk en fijn want anders kwam gelijk van: ‘ik lust geen water’. Ze zette de CD op en om de beurt mocht een groepje kinderen een beker pakken. Het mooie vond ik dat het al tijdens het waterdrinken zo stil was, dit kwam zeker ook door de muziek.
Ook andere groepen hebben het consequent gedaan. In een groep 7/8 zaten een paar Antilliaanse jongens die het hele jaar weigerden mee te doen. De leerkracht kon ze niet dwingen maar vond wel dat ze moesten staan en zitten als de rest dat gedurende de PACE ook deed. Met hun ogen volgden ze toch de rest van de groep en ondanks hun volharding om niet mee te doen, merkte ze toch een verschil in gedrag bij deze kinderen.

Cora:
Ik coach een jongen van 10 jaar die ernstig dyslectisch is. Hij heeft ook moeite met het tempo op school en kreeg zijn werk nooit af terwijl dit voorwaarde is voor overgaan naar groep 7.

Tegenwoordig, met de BG oefeningen, heeft hij zijn werk altijd op tijd klaar! Je kunt je voorstellen hoe positief dit doorwerkt, veel minder stress, zelfvertrouwen, enz.. Mooi toch?

© 2010 - 2022 LeerGymwebwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel